8 Mayıs 2015 Cuma

Buralar Eskiden Dutluktu

Doğasından koparılan her insan gibi, doğaya dönme isteği bastırılmadan yaşansın istiyorum. Hafta sonu nereye kaçsak? Ohh telefonları da kapatsak diyen ama gittiği yerlerden çektiği fotoğraflarıyla yetinip anı yaşamaktan aciz, interneti çeksin diye telefonunu sallayan beyaz yakalı endişesiyle değil.
Üryan olmalı doğaya kavuşmak! Mümkün müdür ? Kurttan meme emen neslin evlatları olarak(!) doğadan koparılmamış olmak,  en azından, sikko modern mimarinin buna göre şekillenmesini isterdim. Uzay araştırma istasyonlarını andıran minareli abdesthanelerimizle ustalık eserlerini sergileyen ünlü mimarlarımız ve karadenizin hırçın evlatları mütahitlerimiz keşke insan doğasını da hesaba katsa eserlerinde. Gerçi haklarını yememek lazım keza insan fıtratı mevzu bahis olduğunda komuta baş zabıtada oluyor. Bir işle en büyük baş (!) ilgileniyorsa orada büyük işler dönüyor ve sorunlar hortum hızıyla çözülüp konu hemen başka yeni bir gündem maddesine dönüşüyor. Zira hızlı hamlelere ses kayıtlarıyla şahit olmuştuk. Özellikle milletin amına koymak konusunda ışık hızına ulaşma rekoruna  yaklaşanlar, uranyumla haşır neşir olmak üzere mersin dolaylarında ihalelerle hızına hız katmıştır. Olası bir farelerin kablo kemirme ya da trafo gezen kedi vakalarında, kombo yapacaklarını düşünüyor ve hatta üzgünüm temenni ediyorum.

Kalan yeşillikler yerine her daim göt kollamamız gerekirken kaçacak hiçbir yerin olmadığı doğal felaketlerde, susuz kalınca dua etmiyorsanız - ki daha akıllıca bir şey yapmak mümkün- çişinizi içmekten iğrenmeyin. Saksınızda yeriştirdiğiniz menekşelerle avunun, marketlerdeki organik ürünlere maaşınızı yatırın bir de kampa gidin, power bank’i unutmayın arayan falan olur. Vazgeçtim lan sen gelme ayı! Ama biz gidelim kampa lütfen.

Not: bu yazı mesaj içerir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder